GoesArt — we create our own beauty
Tovertafel

Tovertafel Original

 

Tovertafel är en innovation från Active Cues med syfte att aktivera personer med demens. En interaktiv aktivitet som spelas direkt på det gemensamma bordet! Spelen bjuder in personer i senare delen av demenssjukdom att umgås med varandra och deras omgivning, genom fysisk och kognitiv aktivering.

 

De vackra spelen har utvecklats speciellt för målgruppen och kan spelas självständigt eller tillsammans med anhöriga och omvårdnadspersonal.

 

 

 

Forskning om

seriösa spel

 

Active Cues är det holländska företaget bakom Tovertafel, vars mission är att utveckla seriösa spel för en utvald målgrupp med focus på deras behov. Ett möte mellan professor Erik Scherder och grundaren Hester Anderiesen Le Riche, där Eriks välformulerade önskan till Hester blev starten för forskningsarbetet och produkten Tovertafel.

 

Forskning är en grundpelare hos Active Cues. Utvecklingen för nya spel sker via co-design platser med omvårdnads-personal och tillsammans med och för målgruppen.

 

LÄS MER OM TOVERTAFEL

 

Sjoerd Wennekes International New Business Developer hos Active Cues och Ingela Sjöberg VD, GoesArt.

 

GoesArt partner

till Active Cues

 

Att Active Cues och GoesArt delar samma värdegrund blir en perfekt match.

 

Det är här resan tar sin början. För människor som lever med demens har ett fönster öppnats - ett fönster för ökad aktivitet och fler stunder av lycka.

 

 

 

© All Rights Reserved, GoesArt AB 2018 - GDRP Policy